Overland Adventures logo - white version

Reizen met een daktent op je auto,
dat is comfortabel genieten van het avontuur in alle vrijheid

VANAF: €189/WEEK (*)

COMFORTMATRAS STANDAARD INBEGREPEN!

UITGEBREID ASSORTIMENT KWALITATIEVE EXTRA’S

Min. 7 nachten. Korting bij langer huren! (*)

1 week = 5% | 2 weken = 8% | 3 weken = 10% | 4 weken = 12%

Ophalen Ma, Vrij of Za vanaf 15u
Terugbrengen vóór 11u (**)

"Geen Gedoe" Belofte

Bij ons geen gedoe met stokken en ingewikkelde plannen. Neen, top materiaal, uiterst simpel geopend en zo terug ingepakt.

Installatie Door Ons

Wij installeren de daktent voor jou op je dakdragers en leggen je uit hoe deze werkt.

Heb je geen dakdragers?

Geen probleem, ook deze kan je huren bij ons. Gewoon aanvinken tijdens het boeken.

Stéphanie M.
Stéphanie M.
Lees verder
Nous avons loué cet été une tente de toit. Nous avons reçu beaucoup d’informations et de conseils lors de la location. Lors de la pause de la tente sur le véhicule, Dean a pris toutes les précautions pour fixer la tente tout en protégeant au maximum les barres de toit. La tente était nouvelle ainsi que le reste du matériel que nous avons loué. Grâce à ce type de vacances nous avons pu découvrir plusieurs régions et nous avons pu découvrir de magnifiques endroits. Encore merci à Dean et à Lien ! Expérience à renouveler ! Il mérite une 6 étoile !
Frank S.
Frank S.
Lees verder
Wij huurden last-minute de hardtop James Baroud Space. Degelijke daktent, fijne verhuurders ; verliep erg vlot en flexibel. Gezien de hoogte van onze auto en onze 1.85m metende pubers, zouden we volgende keer wellicht een I-Kamper overwegen met iets meer ruimte. We hebben genoten in Saksisch Zwitserland !
Natasha C.
Natasha C.
Lees verder
Wij huurden de ikamper 4 personen tent om als een soort road trip naar Oostenrijk te rijden en dus de reis naar daar in stukjes te kunnen opsplitsen. Wat een heerlijke ervaring. In 10 minuutjes opgesteld, comfort en avontuur in 1. Lien en Dean zijn zo klantvriendelijk, flexibel en enthousiast. Het plaatsen van de tent ging vlot en snel. Ik kan niet wachten om andere daktenten uit te proberen! Aanrader!
Dré V.B.
Dré V.B.
Lees verder
Top service door ervaringsdeskundigen in overland kamperen! We kopen voor de iKamper 2.0, perfect en met veel zorg door Dean gemonteerd op onze VW Amarok. Na een paar weken rondtrekken door Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk - onder alle weersomstandigheden van stormweer tot heerlijk zonnig zomerweer met zwoele nachten, zijn we meer dan ooit overtuigd dat Dean en Lien ons het beste advies hebben gegeven. We hebben bij de iKamper ook de voortent bijgenomen, die tijdens enkele dagen kamperen in de bergen bijzonder goed van pas is gekomen. Opzetten en dichtplooien van de iKamper daktent is zoals beloofd een fluitje van een cent! Overlanden?? slechts één adres: Overland Adventures in Oedelem bij Brugge!! Bedankt Lien & Dean!!!
Guy V.D.S
Guy V.D.S
Lees verder
Prima materiaal, veel in stock, snelle en correcte montage, en goede oplossing voor speciale gevallen. (in mijn geval een rolkooi)
Previous
Next

Bekijk ons aanbod, de beschikbaarheid & BOEK direct

Selecteer minstens 7 nachten, startende van een vrijdag of zaterdag aub

(*) Kortingen wordt automatisch verrekend in de prijzen getoond door de beschikbaarheidskalender.
De minimum huurtijd is steeds 7 nachten.
(**) Iets meer flexibiliteit nodig? We helpen je graag aan een goede oplossing!

Praktisch

Minimumleeftijd 18 jaar én in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B

 • Roken of een kampvuur maken in nabijheid van de tent is verboden (hierdoor ontstaat geurhinder waardoor de daktent niet meer verhuurbaar is)
 • Deodorants spray/haarlak en andere zaken in de vorm van gas of sprays zijn verboden te gebruiken in de buurt van de tent.
 • De tentstof reinig je enkel met zuiver water (zonder zeep of detergent). Dit omwille van de waterdichtheid van de stof.
 • Zorg ervoor dat de auto op een vlakke ondervloer staat zodat er geen schade komt aan de daktent of bijhorende trap. Dit komt tevens je slaapcomfort ten goede. Je kunt levellers/oprijblokken huren bij ons.
 • Huisdieren zijn niet toegelaten in de tent (dit om schade aan de muggenhorren te voorkomen en voor allergieën)
 • Bij het rijden met een daktent is de maximale snelheid 130 km/u.
 • Waarborg hardcover tenten (iKamper, James Baroud): €1000
 • Waarborg softcover tenten (Thule): €600

De waarborg dient betaald te worden 2 weken voor vertrek, en wordt terugbetaald binnen de 2 weken na het terugbrengen van de daktent, sleutel en eventueel andere gehuurde artikelen indien deze in dezelfde staat worden teruggeven zoals bij aanvang van de overeenkomst.

Dit gebeurt via overschrijving.

Bij het laattijdig terugbrengen van de daktent en z’n accessoires wordt 400 euro/dag aangerekend. Terugbrengen gebeurt vóór 11u (tenzij anders afgesproken).

50% van de huurprijs moet binnen de week na reservatie betaald worden.

Het resterende bedrag vragen we minimum 14 kalenderdagen voorafgaand het vertrek overgeschreven te hebben samen met de waarborg.

Via mail kan je annuleren:

Tot 60 kalenderdagen voor vertrek: gratis annulatie

Vanaf 59 kalenderdagen tot 15 dagen voor vertrek: 50% van de huursom

Vanaf 14 kalenderdagen voor vertrek: 100% van de huursom

Tip: sluit een annulatieverzekering af bij uw makelaar

Daktenten en alle mogelijke accessoires zijn niet verzekerd via de verhuurder, maar vallen onder de eigen verzekering (u kunt via uw familiale verzekering een toevoeging laten opnemen « verzekering voor gehuurde goederen »). Dit geldt tevens ook voor schade aan objecten van huurder of derden die veroorzaakt wordt door het gebruik of installatie van de gehuurde daktent.

Download gratis onze handige checklist hier

Overlanden start met veel zin in avontuur. Hoeveel avontuur? Dat bepaal je zelf. Anders dan je misschien gewoon bent, ga je niet zomaar naar een bestemming, je kiest eerder een ‘reisrichting’. Hierbij kan je zelf kiezen wat voor jou belangrijk is tijdens je reis. Meer aandacht voor cultuur, natuur of culinaire accenten? Dat is helemaal jouw keuze. Tijdens het overlanden kom je hierdoor meer op de “plekken tussenin”, waardoor je van dichterbij kennis maakt met de lokale cultuur. 
Voor je vertrekt denk je best na over een aantal zaken, zodat je de juiste uitrusting mee kan nemen. Voorbereiding is namelijk essentieel om zelfvoorzienend te kunnen zijn.

 1. Hoe lang wil je erop uit?
 2. Welke richting wil je uitgaan?
  • Welk klimaat en weersomstandigheden wordt er verwacht?
  • Dit bepaalt de kledij en kampeeruitrusting
 3. Hoe ver wens je de bewoonde wereld achter te laten?
  • Dit bepaalt (of wordt bepaald door) het voertuig waarmee je reist.
  • Dit bepaalt ook je voedsel-en watervoorraad

Download gratis onze handige checklist hier

Antwoorden op de meest gestelde vragen

Bekijk ze hier

Past een daktent op mijn auto?

Wil je graag een daktent huren maar stel je jezelf de volgende vraag: “Past een daktent op mijn auto?”
Dit is zonder twijfel de meest gestelde vraag die we horen. En het korte antwoord is ja! Op nagenoeg elke auto met een hard dak, past een daktent.
Lees het volledige antwoord hier