Gratis verzending
vanaf €149

In de essentie komt overlanden neer op avontuurlijk reizen met voertuig, on- en off-road, met een sterke focus op zelf-redzaamheid, onafhankelijkheid en het ontdekken van nieuwe plaatsen.  De enthousiastelingen delen dezelfde passies: de natuur, kamperen en zin voor avontuur!

Over-landen het woord zegt het eigenlijk zelf. Reizen over-land staat centraal. Een boot nemen kan nog net, maar het vliegtuig nemen, komt niet aan te pas.

Steeds vaker kent overlanding de toestroom van mensen die echt gebeten zijn door de techniek. Het uitbouwen van voertuigen en uitrusting wordt een ware religie die zich uitstekend leent om er je volledige identiteit in te steken. Er bestaan heuse communities en samenkomsten van overlanders.  

Alhoewel dit voornamelijk in Amerika en Australië een ware opkomst gekend heeft in recente jaren zien we dit pas recentelijker bij ons zijn weg naar het grote publiek vinden. Zo zijn wij zelf ook gebeten door dit beestje, en willen we onze passie met jullie delen!

Wie zijn wij

Hoi, Ik ben Dean, vader van een jong gezinnetje uit Brugge met twee kindjes Jules & Léonie. Zoals velen heb ik een druk leven, waardoor ik weinig tijd vond om van de drukte te onthaasten. In het “overlanden” ontdekte ik de ervaring om weg te zijn van alle drukte en te genieten van pure eenvoud en de natuur.
Ik bruis van energie en hou er zelf van om op ontdekking te gaan. Het leukste voor mij is het vinden van nieuwe plaatsen en ontdekken van nieuwe smaken. Het unieke uitzicht dat de dag biedt maakt het plaatje compleet.

Als echte bon vivant hou ik van de leuke dingen des levens. Alleen ontbreekt het me soms in het drukke leven om er voldoende tijd voor te vinden.

Net dat appreciëer ik zo aan overlanden. Het is op een hele leuke manier ‘back to basics’. Je bent op jezelf en je gezelschap aangewezen en ontvlucht van alle prikkels waar we anders dagdagelijks aan bloot staan. Écht tijd voor elkaar, en om te genieten van lekker eten en een goed glas, voor mij de perfecte manier om een actieve dag af te sluiten. 

Gaan hiken in de bergen, mountainbiken, zwemmen en off-roaden met de 4×4 zijn m’n favoriete dag activiteiten. Voor elk wat wils en ook heel educatief voor onze kids. Ik ben een stadsmens, maar op deze manier lukt het toch om m’n kinderen op te voeden met kennis van – en respect voor – de natuur. 

Via Overland Adventures wil ik mijn passie met jullie delen en voor iedereen toegankelijk maken. Bij Overland Adventures kan je steeds terecht voor advies, gebaseerd op onze eigen ervaring. 

Hopelijk tot snel!

Ik ben Saartje, na een switch vanuit het onderwijs, koos ik het avontuurlijk pad. Samen met mijn man, Laurent, ga ik graag ver of dichtbij op reis. Sowieso het allerliefst zo avontuurlijk mogelijk.

Zo gingen we bijvoorbeeld naar New York om mijn verjaardag te vieren, een andere keer gingen we gezellig naar de Ardennen, het hoeft niet ver te zijn om leuk te zijn dus.

Het liefst van al nemen we op reis de onbekende paadjes en als de mensen die voor ons wandelen naar links gaan, gaan we steevast naar rechts ;). Tegelijkertijd ben ik ook echt een sucker for the hotspots, dus bezoeken we die af en toe ook eens!

 

Zelf ben ik fan van minimalistisch reizen, alles wordt dus in compression bags meegenomen en we nemen enkel mee wat we écht nodig hebben. Zo trokken we al eens een hele maand door Europa met 1 trekrugzak van 60 liter en we hadden nog te veel mee!

Ik hou enorm van organiseren, dus in Overland Adventures zal je me wel eens met een post-it, een lijstje of een clipboard tegenkomen. Wanneer we echter op reis zijn, dan organiseer ik (na het inpakken) niets meer. We gaan vaak Columbussen, zoals Wim Lybaert, in zijn reisprogramma doet. Het klinkt cliché, maar onderweg zijn is minstens even belangrijk en leuk als de bestemming zelf.

Tot binnenkort? Dan wisselen we samen reis ideetjes uit!

Ons concept

Reisgidsen

Om je op weg te helpen op jouw avontuur hebben we verschillende reisgidsen samengesteld. We brengen je op de meest prachtige locaties, vaak ver weg van ’the beaten  path’. Of je ze volgt, of als inspiratie laat dienen? Aan jou de keuze!

Hoe starten

Enthousiast om zelf van start te gaan, maar niet zeker hoe juist?
Klik hier voor ons advies, en een leuke selectie tools & sites

Uitrusting

Grootse plannen gemaakt en sta je te popelen om te vertrekken? Je uitrusting kopen, of liever eerst eens huren? Het kan allemaal bij ons.

We hebben een uitgebreid aanbod waar je zeker jouw ding in terug zal vinden.

Duurzaamheid

There is no planet B

Wij houden van de natuur, en dragen er zorg voor.

  • We werken enkel met hoogwaardig materiaal, garant voor een lange levensduur
  • Onze voertuigen voldoen allemaal aan de strengste Europese normen
  • We investeerden in LED verlichting, zonnepanelen, regenwater recuperatie en isolatie volgens moderne richtlijnen.

Hopelijk jij ook?

  • Respecteer je medemens en de natuur: laat geen afval achter
  • De enigste indicatie van jouw aanwezigheid de volgende dag is plat gedrukt gras
  • Wees zuinig en gebruik in de wildernis enkel aangepast zeep (biologisch afbreekbaar)
  • Zet ook maximaal in op herbruikbaar plastic én recycleer met ons mee!

Overlanden met kids

Overlanden met kids… help?

Helemaal niet. Eigenlijk passen kinderen perfect in het overland concept. Gezien niet alles strikt vastligt op voorhand, kan je altijd een mouw aanpassen aan je dag. (Wat je als ouders toch vaak moet doen met kleine kinderen, niet?)

Kinderen vinden kamperen ook altijd fijn. Wanneer ze dan ook nog eens in een “hoge tent” mogen slapen, is het toch een beetje extra speciaal.

Wanneer je tijdens je tocht andere gezinnen tegenkomt (of je vertrekt van thuis al met een ander gezin), zal je zien hoe snel kinderen verbroederen, ongeacht hun leeftijd. Zonder hun tablet of Nintendo gaan de kinderen écht samen spelen. Marshmallows roosteren boven het kampvuur, verstoppertje of tikkertje spelen, zwemmen in een meer, zandkastelen bouwen, steentjes ketsen,… het zijn de eenvoudige dingen die plots weer heel leuk worden.

Tip: Neem zeker gezelschapsspelletjes mee en maak familie momentjes magisch.

Hiken met kids…

Wanneer je gewoon gaat wandelen, vinden kids dit niet altijd zo leuk, maar langs paadjes in het bos, over beekjes,… vinden ze meestal wel de uitdaging. We nemen altijd de verrekijker mee en geven hun ‘opdrachtjes’ gedurende de wandeling. Vaak vind je ook routes die kindvriendelijk zijn.

Tip: Online vind je ook altijd speelpleintjes in de buurt.

De ritten in de auto…

Wijzelf rijden maximum een 400 kilometer per dag. Als het ergens heel mooi is, blijven we wat langer. Onze ingestelheid is altijd “we zien wel hoe ver we komen”. 

Naast onze kids zetten we een mandje waarin hun knuffel, drinkfles, favouriete koekje, boekje, speelgoed,.. in zit. Wijzelf hangen ook de Ipads op voor onze kids.

Je hoeft niet altijd heel ver te gaan om een leuke ervaring of family time te ervaren. Het is niet altijd de bestemming, maar de reis die van belang is.

Op de camping…

Eerlijk is eerlijk, ook wij gaan soms 2 of 3 dagen nietsen op een camping bij een verdere bestemming. Wij boeken meestal niet op voorhand, maar rijden een richting uit en zien hoe de dag verloopt en nemen dan telefonisch contact om te horen of er een plaatsje is.

What’s in for the parents?

Wanneer je met kleine kinderen op hotel gaat, zijn er veel ouders die een terras aan hun kamer nemen zodat ze ‘s avonds niet “opgesloten” zitten op hun kamer. Het grote voordeel met kamperen is dat je “terras” geweldig groot wordt en je kan doen en laten wat je maar wil.

Een goed glas of boek, een potje koken, in de hangmat naar de sterrenhemel kijken,.. zijn ook voor de ouders plots meer speciaal dan wat je thuis doet. Omdat het niet moet, want het is vakantie!

Wanneer je met kinderen gaat overlanden zullen ze naar onze mening profiteren van een rijke, leerzame ervaring. Ook jij als ouder komt terug met een voldaan gevoel.