Overland Adventures logo - white version
Overland Adventures

Wat is overland?

Avontuurlijk en onafhankelijk overlanden met onze daktent service

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en onafhankelijke manier om te reizen, is overlanden met een daktent een geweldige optie. Met onze uitstekende service kun je genieten van de vrijheid en flexibiliteit die het overlanden biedt, terwijl je toch de beschutting en comfort hebt van een daktent. Of je nu op zoek bent naar een korte trip of een lange reis, wij bieden de service die je nodig hebt om het meeste uit je avontuur te halen.

Bij Overland Adventures delen we jouw passie voor avontuur en bieden we advies gebaseerd op onze eigen ervaringen. Onze overlandreizen zijn een unieke manier om de natuur te verkennen en te ontspannen.

Met onze geweldige service en ruime keuze aan overlandreizen zijn we er zeker van dat we de perfecte reis kunnen aanbieden voor jou en je gezin. Boek nu je overlandreis met Overland Adventures en ontdek de wereld op een nieuwe manier!

Dean

Wie werkt bij overland adventures

Hoi, Ik ben Dean, vader van een jong gezinnetje uit Brugge met twee kindjes Jules & Léonie. Zoals velen heb ik een druk leven, waardoor ik weinig tijd vond om van de drukte te onthaasten. In het “overlanden” ontdekte ik de ervaring om weg te zijn van alle drukte en te genieten van pure eenvoud en de natuur.
Ik bruis van energie en hou er zelf van om op ontdekking te gaan. Het leukste voor mij is het vinden van nieuwe plaatsen en ontdekken van nieuwe smaken. Het unieke uitzicht dat de dag biedt maakt het plaatje compleet.

Als echte bon vivant hou ik van de leuke dingen des levens. Alleen ontbreekt het me soms in het drukke leven om er voldoende tijd voor te vinden.

Net dat appreciëer ik zo aan overlanden. Het is op een hele leuke manier ‘back to basics’. Je bent op jezelf en je gezelschap aangewezen en ontvlucht van alle prikkels waar we anders dagdagelijks aan bloot staan. Écht tijd voor elkaar, en om te genieten van lekker eten en een goed glas, voor mij de perfecte manier om een actieve dag af te sluiten. 

Gaan hiken in de bergen, mountainbiken, zwemmen en off-roaden met de 4×4 zijn m’n favoriete dag activiteiten. Voor elk wat wils en ook heel educatief voor onze kids. Ik ben een stadsmens, maar op deze manier lukt het toch om m’n kinderen op te voeden met kennis van – en respect voor – de natuur. 

Via Overland Adventures wil ik mijn passie met jullie delen en voor iedereen toegankelijk maken. Bij Overland Adventures kan je steeds terecht voor advies, gebaseerd op onze eigen ervaring. 

Hopelijk tot snel!

Hoe begin je nu aan overlanden?

Overland Adventures

Reisgidsen

Om je op weg te helpen op jouw avontuur hebben we verschillende reisgidsen samengesteld. We brengen je op de meest prachtige locaties, vaak ver weg van ’the beaten  path’. Of je ze volgt, of als inspiratie laat dienen? Aan jou de keuze!

Overland Adventures

Hoe starten

Enthousiast om zelf van start te gaan, maar niet zeker hoe juist?
Klik hier voor ons advies en een leuke selectie tools & sites, of maak natuurlijk meteen een persoonlijke afspraak en dan maken we een pakket op maat van jouw wensen.

Overland Adventures

Uitrusting

Grootse plannen gemaakt en sta je te popelen om te vertrekken? Je uitrusting kopen, of liever eerst eens huren? Het kan allemaal bij ons.

We hebben een uitgebreid aanbod waar je zeker jouw ding in terug zal vinden.

Duurzaam overlanden:
reizen met respect voor het milieu en de lokale gemeenschappen

There is no planet B

Duurzaam overlanden is een manier van reizen die gericht is op het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Dit betekent dat we proberen onze uitstoot van broeikasgassen en andere verontreinigingen te verminderen, evenals het gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals water en brandstof te verminderen.

Duurzaam overlanden kan betekenen dat we onze afstanden beperken door te kiezen voor lokale bestemmingen. Het kan ook betekenen dat we onze reisplannen aanpassen om minder impact te hebben op het milieu en de plaatselijke gemeenschappen waar we doorheen reizen.

Duurzaam overlanden is belangrijk omdat onze planeet beperkte hulpbronnen heeft en omdat het reizen vaak gepaard gaat met vervuiling en andere negatieve gevolgen voor het milieu. Door duurzamer te reizen, kunnen we helpen om deze negatieve gevolgen te verminderen en onze planeet voor toekomstige generaties te beschermen.

Daarbij denken wij dan voornamelijk aan het leave no trace principe. Eenvoudig gezegd is het een set van richtlijnen die mensen kunnen volgen om de impact van hun activiteiten op het milieu te verminderen wanneer ze buiten zijn. Dit principe stelt dat we ons aanpassen aan onze omgeving en dat we ons best doen om geen sporen achter te laten.

In de praktijk betekent dit dat we zorgvuldig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen die we gebruiken, zoals water en brandstof. Het betekent ook dat we ons best doen om ons afval zorgvuldig te verwijderen en dat we onze activiteiten aanpassen aan de behoeften van de plaatselijke flora en fauna.

Het is belangrijk omdat het ons helpt om de natuur te behouden en te beschermen voor toekomstige generaties. Door ons aan dit principe te houden, kunnen we ervoor zorgen dat onze activiteiten op het land geen negatieve gevolgen hebben voor het milieu.

Overlanden met kids

Overlanden met kids… help?

Helemaal niet. Eigenlijk passen kinderen perfect in het overland concept. Gezien niet alles strikt vastligt op voorhand, kan je altijd een mouw aanpassen aan je dag. (Wat je als ouders toch vaak moet doen met kleine kinderen, niet?)

Kinderen vinden kamperen ook altijd fijn. Wanneer ze dan ook nog eens in een “hoge tent” mogen slapen, is het toch een beetje extra speciaal.

Wanneer je tijdens je tocht andere gezinnen tegenkomt (of je vertrekt van thuis al met een ander gezin), zal je zien hoe snel kinderen verbroederen, ongeacht hun leeftijd. Zonder hun tablet of Nintendo gaan de kinderen écht samen spelen. Marshmallows roosteren boven het kampvuur, verstoppertje of tikkertje spelen, zwemmen in een meer, zandkastelen bouwen, steentjes ketsen,… het zijn de eenvoudige dingen die plots weer heel leuk worden.

Tip: Neem zeker gezelschapsspelletjes mee en maak familie momentjes magisch.

About Overland Adventures

Hiken met kids…

Wanneer je gewoon gaat wandelen, vinden kids dit niet altijd zo leuk, maar langs paadjes in het bos, over beekjes,… vinden ze meestal wel de uitdaging. We nemen altijd de verrekijker mee en geven hun ‘opdrachtjes’ gedurende de wandeling. Vaak vind je ook routes die kindvriendelijk zijn.

Tip: Online vind je ook altijd speelpleintjes in de buurt.

De ritten in de auto…

Wijzelf rijden maximum een 400 kilometer per dag. Als het ergens heel mooi is, blijven we wat langer. Onze ingestelheid is altijd “we zien wel hoe ver we komen”. 

Naast onze kids zetten we een mandje waarin hun knuffel, drinkfles, favouriete koekje, boekje, speelgoed,.. in zit. Wijzelf hangen ook de Ipads op voor onze kids.

Je hoeft niet altijd heel ver te gaan om een leuke ervaring of family time te ervaren. Het is niet altijd de bestemming, maar de reis die van belang is.

Op de camping…

Eerlijk is eerlijk, ook wij gaan soms 2 of 3 dagen nietsen op een camping bij een verdere bestemming. Wij boeken meestal niet op voorhand, maar rijden een richting uit en zien hoe de dag verloopt en nemen dan telefonisch contact om te horen of er een plaatsje is.

What’s in for the parents?

Wanneer je met kleine kinderen op hotel gaat, zijn er veel ouders die een terras aan hun kamer nemen zodat ze ‘s avonds niet “opgesloten” zitten op hun kamer. Het grote voordeel met kamperen is dat je “terras” geweldig groot wordt en je kan doen en laten wat je maar wil.

Een goed glas of boek, een potje koken, in de hangmat naar de sterrenhemel kijken,.. zijn ook voor de ouders plots meer speciaal dan wat je thuis doet. Omdat het niet moet, want het is vakantie!

Wanneer je met kinderen gaat overlanden zullen ze naar onze mening profiteren van een rijke, leerzame ervaring. Ook jij als ouder komt terug met een voldaan gevoel.