Overland Adventures logo - white version

Wat wordt uw uitzicht morgenochtend?

Wat is een daktent?

Een daktent is simpelweg een tent die je op het dak van je auto kunt monteren. Ze zijn voorzien van een vlakke bodem mét een comfortabele matras, en de tent zelf is voorzien van een vouw of klapsysteem waardoor deze snel en eenvoudig opent en sluit.

Overlanden met een daktent

Wie in aanraking komt met overlanden, komt vroeg of laat zeker daktenten tegen! Ze zijn de laatste jaren aan een enorme opmars bezig omwille van hun vele voordelen. Eens je het kamperen in een daktent ervaren hebt, zal je niet meer terug op de grond willen slapen. Overlanden met een daktent op je auto, dat is comfortabel genieten van het avontuur. 

Alle aspecten van een daktent op een rijtje

We merken geregeld dat mensen een soort koudwatervrees hebben omtrent daktenten. Aan de hand van enkele heldere en complete artikels trachten we de voornaamste eigenschappen en aspecten duidelijk en inzichtelijk te maken.

Uiteraard staan we steeds voor jullie klaar en ontvangen we jullie graag bij ons te Oedelem! Aarzel dus zeker niet om contact te nemen, en we introduceren jullie graag in de wondere wereld van het Overlanden. Tot binnenkort!

Hoeveel kost een daktent?

De prijs van een daktent ligt typisch tussen de €1000 en €4500 in aankoop. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van jouw noden. Naast het merk wordt de prijs voornamelijk bepaald door de grootte van de daktent (het aantal slaapplaatsen) en de afwerkingskwaliteit (het materiaal van het tentzeil en de constructie van de tent).

Liever eerst eens uitproberen? Een daktent huren kan al vanaf €190 per week. Beslis je nadien tot aankoop over te gaan? Dan krijg je nog een mooie korting van ons!

Uitgelichte merken

iKamper staat gekend om zijn revolutionair opvouw systeem. Hierdoor bieden ze meer slaapplaatsen aan dan traditionele hard shell tenten.

Thule is het go-to merk voor een active lifestyle. Ze bieden het meest uitgebreide gamma om uw passies te ondersteunen.

James Baroud staat synoniem voor gebruiksgemak en kwaliteit.
Van gesloten naar een opgemaakt bed in 60 seconden.

Campwerk staat synoniem voor stoer en comfortabel kamperen dankzij hun slimme oplossingen, innovaties en Duitse gründlichkeit.

Eezi-Awn staat sinds de oprichting in 1983 synoniem voor kwaliteit. Hun producten worden ontwikkeld en uitvoerig beproefd in het onherbergzame Zuid-Afrika