ALGEMENE VERHUURVOORWAARDEN DBL SOLUTIONS – OVERLAND ADVENTURES
Versie maart 2023
Bv DBL Solutions
Industriepark Oost 38
8730 Beernem
KBO 0553.581.572.
Vestigingseenheid OVERLAND ADVENTURES
Industriepark Oost 38
8730 BEERNEM
E-mail : info@overland-adventures.eu
Telefoon : + 32 50 96 40 40
In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder :
3.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle handelingen die een klant stelt via onze website, op alle aanbiedingen in onze webshop en op alle huurovereenkomsten die tot stand komen via onze webshop.
Door het gebruik van onze website en/of het huren van een product via de webshop aanvaardt de klant deze algemene voorwaarden alsmede alle andere rechten en plichten zoals die staan vermeld op de website.
3.2. Deze algemene voorwaarden zijn eveneens van toepassing op alle huurovereenkomsten die op een andere manier tot stand komen dan via de webshop.
Door het sluiten van de overeenkomst erkent de klant kennis te hebben van deze algemene voorwaarden en deze te aanvaarden.
3.3. Eventuele algemene voorwaarden van een klant zullen geen toepassing kunnen vinden.
3.4. Naast deze algemene voorwaarden kunnen, indien uitdrukkelijk zo aangegeven, specifieke voorwaarden van toepassing zijn op bepaalde producten. Als er tussen deze specifieke voorwaarden en de algemene voorwaarden verschillen zouden bestaan, dan gelden in beginsel de bepalingen uit de specifieke voorwaarden boven de algemene voorwaarden, tenzij anders is bepaald.
3.5. Van één of meer bepalingen in deze algemene voorwaarden kan uitsluitend worden afgeweken mits ons schriftelijk akkoord. De overige bepalingen van deze voorwaarden blijven in dat geval onverkort van kracht.
3.6. Wij behouden ons het recht voor om de algemene voorwaarden te wijzigen. De gewijzigde algemene voorwaarden kunnen evenwel enkel toepassing hebben op overeenkomsten afgesloten na de wijziging.
4.1. Alle prijzen die op de website worden vermeld, zijn prijzen in EURO inclusief belastingen en verschuldigde BTW.
Tijdens het bestelproces via de website krijgt de klant vooraleer de bestelling af te ronden en de huurovereenkomst te sluiten, een duidelijk overzicht van de totale prijs die zal moeten betaald worden. Bij het plaatsen van een bestelling erkent de klant dat hij, vooraleer hij het bestelproces heeft afgerond en de huurovereenkomst heeft afgesloten, kennis kreeg van die totale prijs.
4.2. Afbeeldingen, video’s, presentaties en andere weergaves van de producten die wij aanbieden, alsook maat- en gewichtsopgaves, zijn zo waarheidsgetrouw mogelijk en dienen ter illustratie en instructie. De klant kan daar geen rechten aan ontlenen.
Wij zijn niet verantwoordelijk voor de integrale overeenstemming van de te reproduceren kleuren, maten, gewichten en vormen. Aan een bepaald model kunnen ook kleine wijzigingen zijn doorgevoerd. Afwijkingen in beperkte mate en/of eigen aan de aard van het product moeten toegelaten worden en staan de conformiteit van het product niet in de weg.
4.3. Wij zijn niet gehouden aan ons aanbod, noch verbonden door een overeenkomst als er sprake is van een materiële vergissing of een verschrijving in het aanbod, in de informatie op onze website of in onze offerte.
5.1. Er komt een overeenkomst tot stand tussen partijen op het ogenblik dat de klant een bestelling plaatst op de webshop en op die manier de huurovereenkomst afsluit. De huurovereenkomst kan ook telefonisch of per e-mail met ons worden afgesloten.
De huurovereenkomst wordt altijd afgesloten onder ontbindende voorwaarde van het betalen van het voorschot zoals bepaald in artikel 5.3, en voor de huur van wagens ook onder ontbindende voorwaarde van het bezorgen van een rijbewijs en identiteitskaart van alle bestuurders, zoals bepaald in artikel 5.4; beide voorwaarden uit te voeren binnen 8 dagen na afsluiten van de overeenkomst.
De overeenkomst wordt automatisch en van rechtswege ontbonden ten nadele van de klant als deze termijn van 8 dagen verstreken is zonder dat deze voorwaarden zijn vervuld, onverminderd ons recht om schadevergoeding in te vorderen volgens hetgeen bepaald is in artikel 10.
5.2. Een bestelling kan pas worden geplaatst en een overeenkomst kan dus pas tot stand komen als de klant de mogelijkheid heeft gekregen de algemene voorwaarden te lezen en deze heeft aangevinkt als aanvaard.
Door het plaatsen van een bestelling erkent de klant dat hij voorafgaandelijk op een duidelijke manier alle noodzakelijke informatie heeft ontvangen omtrent de voornaamste kenmerken van de producten die worden gehuurd.
5.3. Bij het sluiten van de overeenkomst, o.a. via de webshop, aanvaardt de klant om nadien over te gaan tot betaling via overschrijving op volgende manier :
Zolang het saldo niet is ontvangen, worden onze verbintenissen die voortvloeien uit de huurovereenkomst niet uitgevoerd. De producten worden in geen geval meegegeven met de klant zonder integrale betaling van het saldo.
5.4. De overeenkomst voor de huur van een wagen kan maar doorgang vinden als de klant een rijbewijs en identiteitskaart van alle bestuurders bezorgt binnen de 8 dagen na het afsluiten van de overeenkomst, waaruit blijkt :
5.5. Indien de overeenkomst wordt afgesloten door meerdere klanten dan zijn alle klanten hoofdelijk en ondeelbaar gehouden tot de uitvoering van de overeenkomst.
5.6. Een factuur wordt bezorgd na teruggave van het voertuig en uiterlijk op het tijdstip van de terugbetaling van de waarborg, indien gerechtigd.
Als de betaling toch niet zou zijn uitgevoerd op het ogenblik van ontvangst van een factuur door de klant, dan moet de klant rekening houden met een betalingstermijn van 15 kalenderdagen na de factuurdatum.
Facturen die niet betaald worden op de vervaldatum zullen van rechtswege en zonder ingebrekestelling verhoogd worden met een forfaitaire schadevergoeding van 10%, met een minimum van 65 €, meer een nalatigheidsinterest van 8%.
Gebeurlijk protest tegen onze facturen moet schriftelijk kenbaar worden gemaakt binnen de acht dagen na ontvangst van de factuur.
6.1. Wagen.
Als het voorwerp van de huurovereenkomst een wagen betreft, dan neemt de klant het volgende in ontvangst bij aanvang van de huurperiode :
In de huurovereenkomst zijn volgende zaken inbegrepen in de prijs :
Niet inbegrepen in de prijs zijn :
6.2. Daktent.
Als het voorwerp van de huurovereenkomst een daktent betreft, dan neemt de klant het volgende in ontvangst bij aanvang van de huurperiode :
De klant is gehouden om zelf een extra hoeslaken te voorzien op de matras bij het huren van een daktent.
Wij bieden hulp aan bij het installeren van de daktent, maar zijn niet aansprakelijk voor schade aan objecten of derden.
6.3. Bij aanvang van de huurperiode wordt een tegensprekelijke inventaris opgemaakt van alle producten die in huur worden meegegeven met de klant.
De klant erkent alle producten te hebben ontvangen in perfecte staat en volledig werkend, tenzij anders werd vermeld op de tegensprekelijke inventaris.
De inventaris vermeldt de kilometerstand bij vertrek.
6.4. Als de gekozen wagen of daktent omwille van onvoorziene omstandigheden onbeschikbaar zou zijn, zijn wij gerechtigd om een evenwaardige wagen of daktent ter beschikking te stellen, zonder dat de klant dit kan weigeren of hiervoor een vergoeding kan vorderen.
7.1. Zowel bij aanvang als bij einde van de huurperiode moet de klant zich aanbieden op onze vestigingseenheid te Beernem, Industriepark Oost 38.
7.2. De huurperiode neemt ten vroegste een aanvang op de dag die vermeld staat op de huurovereenkomst om 15 uur en ten laatste om 18 uur.
Als de klant de producten niet tijdig ophaalt, dan wordt dit beschouwd als een wanprestatie en is artikel 10.2 van toepassing.
7.3. De huurperiode neemt een einde op de dag die vermeld staat op de huurovereenkomst tussen 9.30 uur en 11 uur in de voormiddag. De producten dienen dus uiterlijk op de laatste dag om 11 uur in de voormiddag te worden teruggebracht.
Bij laattijdig terugbrengen is er sprake van een wanprestatie en zijn wij gerechtigd op een schadevergoeding, conform volgende forfaitaire schadevergoedingsbedragen :
Deze forfaitaire bedragen gelden onverminderd ons recht om hogere schade te bewijzen.
U moet er rekening mee houden dat het laattijdig terugbrengen van onze producten de reisplannen van andere klanten in het gedrang brengt, zodat gebeurlijke schade hoog boven voormelde minimum forfaitaire bedragen zou kunnen oplopen.
De schadevergoeding zal ingehouden worden op de waarborg die de klant gestort heeft.
Bij het laattijdig terugbrengen van een wagen, kunnen wij daarvan onmiddellijk de politie op de hoogte brengen.
8.1. De producten moeten op het einde van de huurperiode door de klant in dezelfde staat worden teruggegeven als in de staat waarin ze zijn verkregen.
De klant is ook verplicht om de gehuurde producten te poetsen voor teruggave, tenzij de klant vooraf (optioneel) kiest om de eindschoonmaak door ons te laten uitvoeren.
8.2. Bij het einde van de huurperiode wordt opnieuw een tegensprekelijke inventaris opgemaakt die wordt vergeleken met de inventaris bij aanvang van de huurperiode. De klant is verplicht bij het einde van de huurperiode en teruggave van de producten, alle schade aan ons te melden.
Als bepaalde onderdelen van producten niet zouden zijn geretourneerd door de klant, niet zouden zijn gepoetst of als de producten of onderdelen ervan beschadigingen zouden hebben opgelopen, dan zal dit op de inventaris bij het einde van de huurperiode worden vermeld.
Deze inventaris op het einde van de huurperiode wordt steeds opgemaakt onder voorbehoud van verborgen schade of gebreken die op dat ogenblik niet konden worden vastgesteld maar nadien zouden opduiken.
8.3. Bij aflevering dient het voertuig aan de volgende beschrijving te voldoen:
Om het pop-up dak of de daktent te reinigen moet de klant volgende instructies in aanmerking nemen :
8.4. In geval van een gebrek aan reiniging wordt automatisch 150 EUR afgehouden van de waarborg, onverminderd onze mogelijkheid om hogere schade te bewijzen.
Bij het opzettelijk verzwijgen of verbergen van schade bij retour van de producten zal bovenop de schadevergoeding nog een forfaitaire kost aangerekend worden van 200 EUR.
In geval van schade wordt de volledige waarborg ingehouden, tot na de afhandeling van het schadedossier. Wij hebben het recht om een hersteller aan te duiden naar keuze. Er kan eventueel een deskundige aangesteld worden op kosten van de klant indien er een discussie is.
Alle door de klant verschuldigde bedragen zullen ingehouden worden op de waarborg. Enkel het saldo van de waarborg zal na afhandeling van het schadedossier aan de klant worden teruggestort. Als de waarborg dit bedrag niet dekt, dan is de klant gehouden het verschil aan ons te betalen binnen 8 kalenderdagen na opvraging.
9.1. De klant moet een waarborg betalen in het kader van de huurovereenkomst die met ons wordt afgesloten. De huurwaarborg bedraagt 1.450 EUR.
Dit bedrag staat duidelijk vermeld bij het bestelproces op de website. De klant erkent dat hij op de hoogte is van het bedrag van de waarborg bij het afsluiten van de huurovereenkomst.
9.2. Zoals hoger ook aangegeven, moet de waarborg uiterlijk 2 weken voor aanvang van de huurperiode betaald worden door de klant.
9.3. Wij betalen de waarborg aan de klant terug uiterlijk 3 weken na het einde van de huurperiode op het rekeningnummer waarmee de waarborg werd betaald, behoudens in de situatie zoals omschreven in artikel 10 hieronder.
Wij kunnen in geen geval verplicht worden om de waarborg eerder terug te betalen.
9.4. Wij zijn gerechtigd volgende bedragen in te houden op het waarborgbedrag :
Wij brengen de klant op de hoogte van het bedrag dat in mindering wordt gebracht op de waarborg, uiterlijk op het ogenblik van terugstorting van de waarborg.
10.1. Als de klant de huurovereenkomst wenst te annuleren, dan kan de klant ons via e-mail op de hoogte brengen van dit voornemen. Volgende kosten worden in dat geval in rekening gebracht :
10.2. In het geval van een wanprestatie door de klant waarbij de klant zijn verplichtingen in hoofde van de overeenkomst niet nakomt, hebben wij de keuze om de gedwongen uitvoering van de overeenkomst te vorderen dan wel de overeenkomst van rechtswege en zonder ingebrekestelling ontbonden te beschouwen ten nadele van de klant. Onze keuze zal aan de klant gecommuniceerd worden.
Dit keuzerecht geldt onverminderd ons recht op het invorderen van schadevergoeding ter vergoeding van de schade als gevolg van de wanprestatie van de klant.
Deze schadevergoeding zal minstens volgende bedragen omvatten in het geval van een ontbinding van de overeenkomst voor aanvang van de huurperiode, onverminderd ons recht om hogere schade te bewijzen:
11.1. De klant is verplicht de producten te onderhouden als een goede huisvader.
11.2. Voor wagens betekent dit dat de klant regelmatig olie- en waterpeil, adblue en bandendruk moet controleren.
De klant dient te allen tijde de voertuigsleutel te kunnen voorleggen op onze vraag of op vraag van de verzekeringsmaatschappij (teneinde te kunnen genieten van de verzekeringspolis).
De klant verbindt er zich toe dat de gehuurde wagen niet gebruikt wordt :
11.3. Als het voorwerp van de huurovereenkomst een wagen betreft, mag de huurder enkel reizen binnen Europa in de landen die vermeld zijn op de groene verzekeringskaart.
11.4. Volgende handelingen zijn verboden bij het huren van een voertuig :
Volgende instructies moeten in acht worden genomen bij het huren van een daktent :
11.5. Als de klant dergelijke handelingen zoals hierboven vermeld toch zou uitvoeren, dan is er automatisch een forfaitaire schadevergoeding verschuldigd van 250 EUR, onverminderd ons recht om hogere schade te bewijzen teneinde bijvoorbeeld herstellingen of reinigingen uit te voeren. Het bedrag zal ingehouden worden op de waarborg.
11.6. De huurder verbindt zich er toe om de verhuurder binnen 24 uur op de hoogte te brengen van elke fout, schade of gebrek aan het materiaal die de goede werking ervan verhindert of eventueel schade zou kunnen berokkenen aan derden, onverminderd de verplichting om beschadigingen ook spontaan te melden op het ogenblik van retourneren van de producten bij het einde van de huurperiode.
12.1. De verzekeringspolis maakt integraal deel uit van onderhavige huurovereenkomst. Voor voertuig(en) werd een volledige omnium verzekering onderschreven. Personenbijstand moet de klant persoonlijk onderschrijven.
12.2. Stormschade door openstaande luifel is steeds ten laste van de klant.
12.3. Daktenten en alle mogelijke accessoires zijn niet verzekerd via ons, maar vallen onder de eigen verzekering (u kan via uw familiale verzekering een toevoeging laten opnemen ‘verzekering voor gehuurde goederen’). Dit geldt evenzeer voor schade aan objecten van de klant of derden die veroorzaakt worden door het gebruik of de installatie van de daktent.
13.1. Bij het huren van het voertuig geniet de klant van de voorziene pech bijstand.
13.2. Bij immobilisatie door een technisch defect neemt de klant contact op met de technische bijstandsverzekering (de contactgegevens zijn terug te vinden in de voertuigmap).
13.3. Bij een ander defect brengt de klant het voertuig naar een lokale merkgarage welke vervolgens met ons contact dient op te nemen op het nummer 0032 492 28 80 80 ter melding van de herstellingskosten.
Indien het voertuig tijdens de huurperiode door een technische panne niet kan gebruikt worden, geeft dit geen recht op (pro-rata) terugbetaling van de huur. De bijstandsverzekering zorgt ervoor dat het voertuig naar de garage gesleept wordt en zo snel mogelijk gerepareerd wordt.
Indien herstel niet op korte termijn kan, wordt de klant gerepatrieerd. Als de huurperiode omwille van deze situatie vroeger een einde zou nemen, dan zal de huurprijs die met die periode overeenstemt worden teruggestort, maar de dagen dat het voertuig in de garage was voor reparatie niet. Meer info over Ford Assistance: https://www.nl.ford.be/naverkoop/service-onderhoud/ford-assistance
14.1. De klant ziet af van alle verhaal tegen ons bij ongevallen waarvan hijzelf en/of inzittenden van de wagen het slachtoffer zouden zijn, of die hij toebrengt aan derden.
14.2. Bovendien verbindt de klant er zich toe om alle nuttige maatregelen te nemen teneinde onze belangen en rechten, alsook deze van de verzekeringsmaatschappij te vrijwaren, zoals daar zijn:
o Voertuig tegenpartij
o Groene kaart tegenpartij / identiteitsgegevens / rijbewijs tegenpartij
o Plaats en omgeving ongeval
Gebeurlijke schade aan de inhoud van de wagen die eigendom is van de klant, kan niet op ons verhaald worden. Indien een technisch gebrek aan het voertuig ontstaat, zoals kortsluiting, brand, of dergelijke meer, kunnen wij niet verantwoordelijk gesteld worden voor het vergoeden van de inhoud die eigendom is van de klant.
Dit is tevens van toepassing wanneer er ingebroken wordt in de wagen en eigendom van de klant gestolen werd. Een verzekering inboedel is niet inbegrepen in de huurprijs en kan niet afzonderlijk onderschreven worden via ons. De klant moet hiervoor zelf instaan indien hij/zij wenst dat dit gedekt is in zijn/haar verzekering.
De inhoud van onze website, met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren aan ons toe of aan rechthoudende derden.
Alle intellectuele eigendomsrechten en afgeleide rechten blijven behouden door de respectievelijke eigenaars.
Wij behouden ons het recht voor om de inhoud van onze website te wijzigen.
17.1. Indien de klant een consument is, zal de bevoegde rechter worden aangeduid volgens de bepalingen van artikel 624.1°, 2° en 4° van het Gerechtelijk Wetboek.
In de andere gevallen zijn alleen de rechtbanken van onze maatschappelijke zetel bevoegd, onverminderd ons recht om de gemeenrechtelijk bevoegde rechtbank te vatten.
17.2. Alleen het Belgische recht is van toepassing.
Wij respecteren uw privacy en verwerken uw gegevens in lijn met de toepasselijke wetgeving. Voor meer informatie op de wijze waarop wij uw persoonsgegevens verwerken, kunt u de privacy verklaring op onze website raadplegen.
6.1. Wij doen er alles aan om de bestelde producten zo spoedig mogelijk te verzenden, dit evenwel pas na ontvangst van de integrale betaling tenzij anders werd overeengekomen.
De leveringstermijn is louter indicatief. Wij zijn niet aansprakelijk voor vertragingen in de leveringen van de aangekochte producten als de oorzaak van de vertraging buiten onze wil is gelegen. Als er sprake is van een overschrijding van de vooropgestelde leveringstermijn, zullen wij de klant daar zo spoedig mogelijk van verwittigen.
6.2. Wij gaan pas over tot levering van het aangekochte product als de overeengekomen totale prijs voor dat product, inclusief de verzendkosten en eventuele andere kosten, bijdragen of rechten verbonden aan het product en de verzending ervan, integraal is voldaan door de klant. Zo lang er geen integrale betaling heeft plaatsgevonden behouden wij ons het recht voor om niet over te gaan tot levering.
6.3. Als er toch een levering zou plaatsgevonden hebben voor integrale betaling, dan blijven alle geleverde producten onze eigendom, tot wanneer de klant zijn betalingsverplichting is nagekomen in hoofdsom, interesten en kosten.
6.4. Sommige verzendingen kunnen niet plaatsvinden via de standaard koerierdiensten omdat de producten te groot of te zwaar zijn. Dat is onder andere het geval bij daktenten. Dergelijke producten worden verzonden via een transportdienst. Leveringen via een transportdienst vinden steeds plaats op afspraak, waarbij het noodzakelijk is dat de klant thuis is.
Als blijkt dat de geplande levering via een transportdienst niet kan doorgaan door toedoen van de klant, is de klant exclusief verantwoordelijk voor alle bijkomende kosten die hierdoor worden veroorzaakt. Wij kunnen daar in geen geval verantwoordelijk voor worden gehouden.
Bij het plaatsen van een bestelling van dergelijke producten erkent de klant uitdrukkelijk dat hij door ons op de hoogte is gebracht van de verzending van het product via een transportdienst, vooraleer het bestelproces werd afgerond en de aankoop werd verricht. Door het plaatsen van de bestelling aanvaardt de klant zijn vereiste aanwezigheid bij levering alsook de bijhorende kosten die zullen aangerekend worden als die levering door zijn toedoen niet zou kunnen doorgaan.
7.1. Dit artikel is enkel van toepassing op overeenkomsten op afstand afgesloten door een consument.
7.2. De klant die consument is, heeft het recht om binnen een termijn van 14 kalenderdagen zonder opgave van redenen de overeenkomst op afstand te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop de producten zijn geleverd aan de consument of een door de consument aangewezen derde partij.
7.3. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet de consument ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of per e-mail) op de hoogte stellen van zijn beslissing de overeenkomst op afstand te herroepen. De consument kan hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar is hiertoe niet verplicht.
Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om de mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.
7.4. Als de consument de overeenkomst op afstand herroept, ontvangt hij alle betalingen die hij tot op dat moment heeft gedaan, onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 kalenderdagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van de beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij kunnen deze teruggave wel uitstellen tot een later tijdstip, aangezien wij het recht hebben te wachten met de terugbetaling totdat wij alle producten hebben teruggekregen of totdat de consument heeft aangetoond dat hij de goederen heeft teruggezonden.
Wij betalen de consument terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de oorspronkelijke transactie werd verricht, tenzij de klant uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zal de consument voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.
7.5. Zo snel als mogelijk, maar binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag volgend op de mededeling van uitoefening van het herroepingsrecht, zendt de consument het product terug of overhandigt hij dit aan ons in onze vestiging te Beernem.
De consument moet er rekening mee houden dat hij zelf de kosten van het terugzenden van de producten zal moeten dragen. Als de producten door hun aard niet met de gewone post kunnen worden teruggezonden, dan houdt de consument rekening met de hoogte van de kostprijs van transport van het product tot op onze vestigingseenheid te Beernem. Die kostprijs zal minstens gelijk zijn aan de verzendkost die wij aan de consument aanrekenden voor het verzenden van het aangekochte product. De consument erkent dus dat hij op de hoogte was van de gebeurlijke kostprijs van terugzending vooraleer hij het bestelproces heeft afgerond en de aankoop heeft verricht.
De consument zendt het product terug met alle geleverde toebehoren, in originele staat en met de originele verpakking, desgevallend conform onze instructies als wij die zouden gegeven hebben na ontvangst van de beslissing om de overeenkomst te herroepen.
7.6. Tijdens de herroepingstermijn zal de consument voorzichtig omgaan met het product en de verpakking. De consument zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te houden.
De consument is verantwoordelijk voor de waardevermindering van het product die het gevolg zou zijn van het behandelen ervan dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen.
7.7. Sommige producten die wij aanbieden worden enkel en alleen na bestelling door de klant geproduceerd en conform de wensen van de klant. In dergelijk geval kan er geen herroepingsrecht van toepassing zijn.
Als de klant dergelijk product aankoopt, dan wordt de klant voorafgaandelijk aan het afsluiten van de overeenkomst uitdrukkelijk verwittigd dat hij op het punt staat een aankoop te verrichten waarop het herroepingsrecht niet van toepassing is.
7.8. Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument.
8.1. De klant die geen consument is, heeft geen herroepingsrecht en geen mogelijkheid de overeenkomst op afstand te annuleren of te verbreken.
De consument heeft buiten het herroepingsrecht geen mogelijkheid om de overeenkomst op afstand te annuleren of te verbreken.
8.2. De klant (al dan niet consument) heeft geen herroepingsrecht en geen mogelijkheid om de gewone overeenkomst te annuleren of te verbreken.
8.3. De klant behoudt wel alle wettelijke mogelijkheden om een einde te stellen aan de overeenkomst, bijvoorbeeld de mogelijkheid om de ontbinding te vorderen wegens eventuele wanprestatie.
8.4. In het geval van een wanprestatie door de klant waarbij de klant zijn verplichtingen in hoofde van de overeenkomst niet nakomt, hebben wij de keuze om de gedwongen uitvoering van de overeenkomst te vorderen dan wel de overeenkomst van rechtswege en zonder ingebrekestelling ontbonden te beschouwen ten nadele van de klant. Onze keuze zal aan de klant gecommuniceerd worden. Dit keuzerecht geldt onverminderd ons recht op het invorderen van schadevergoeding ter vergoeding van de schade als gevolg van de wanprestatie van de klant.
Als wij kiezen om de overeenkomst als ontbonden te beschouwen ten nadele van de klant zal een eventueel reeds betaald voorschot ingehouden worden als forfaitaire schadevergoeding, onverminderd ons recht om hogere schade te bewijzen en dus een hogere schadevergoeding van de klant in te vorderen.
9.1. Wij staan er voor in dat de producten voldoen aan de in het aanbod en in de overeenkomst vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen.
9.2. De klant moet het product bij levering onmiddellijk keuren. Een gebrek aan het product moet binnen de 48 uren schriftelijk (per post of per e-mail) aan ons worden gemeld.
Als blijkt dat het product niet overeenstemt met wat was overeengekomen, dan zullen wij zo spoedig mogelijk in de kosteloze vervanging van het product voorzien onverminderd het recht van de klant om de overeenkomst in dat geval kosteloos te beëindigen.
Het voorgaande geldt onverminderd de wettelijke garantie en de regels daaromtrent die voor de consument voorzien zijn in de artikelen 1649bis en volgende van het Burgerlijk Wetboek.
9.3. Wij kunnen in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor gebreken aan de geleverde producten die ontstaan zouden zijn door een foutieve of onoordeelkundige montage van de producten.
De inhoud van onze website, met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren aan ons toe of aan rechthoudende derden.
Alle intellectuele eigendomsrechten en afgeleide rechten blijven behouden door de respectievelijke eigenaars.
Wij behouden ons het recht voor om de inhoud van onze website te wijzigen.
11.1. Indien de klant een consument is, zal de bevoegde rechter worden aangeduid volgens de bepalingen van artikel 624.1°, 2° en 4° van het Gerechtelijk Wetboek.
In de andere gevallen zijn alleen de rechtbanken van onze maatschappelijke zetel bevoegd, onverminderd ons recht om de gemeenrechtelijk bevoegde rechtbank te vatten.
11.2. Alleen het Belgische recht is van toepassing.
Wij respecteren uw privacy en verwerken uw gegevens in lijn met de toepasselijke wetgeving. Voor meer informatie op de wijze waarop wij uw persoonsgegevens verwerken, kunt u de privacy verklaring op onze website raadplegen.
Kom ons bezoeken te:
Industriepark Oost 38,
8730 Beernem
West-Vlaanderen, België.
We zijn vlot bereikbaar vanuit Kortrijk en Roeselare via de E403, vanuit Antwerpen en Eeklo via de E34 en vanaf de kust, Gent, Aalst, Brussel en Leuven via de E40, vijf minuten rijden van de afrit