Bedankt voor je berichtje!

Ons team zal je zo snel mogelijk antwoorden.
In de tussentijd nodigen wij je uit om eens rond te kijken op onze website.


  • Industriepark Oost 38, 8730 Beernem
  • +32 50 96 40 40
  • info@overland-adventures.eu


Graag voorzien we de nodige tijd voor jou, gelieve ons een seintje te geven voor je bezoek.

zaterdag: 10u-17u
buiten de openingsuren: steeds op afspraak.
in het hoogseizoen zijn we open tot 18u
Gesloten op dinsdag, zondag en feestdagen.​


Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

In de essentie komt overlanden neer op avontuurlijk reizen met voertuig, on- en off-road, met een sterke focus op zelf-redzaamheid, onafhankelijkheid en het ontdekken van nieuwe plaatsen.  De enthousiastelingen delen dezelfde passies: de natuur, kamperen en zin voor avontuur!

Over-landen het woord zegt het eigenlijk zelf. Reizen over-land staat centraal. Een boot nemen kan nog net, maar het vliegtuig nemen, komt niet aan te pas.

Steeds vaker kent overlanding de toestroom van mensen die echt gebeten zijn door de techniek. Het uitbouwen van voertuigen en uitrusting wordt een ware religie die zich uitstekend leent om er je volledige identiteit in te steken. Er bestaan heuse communities en samenkomsten van overlanders.  

Alhoewel dit voornamelijk in Amerika en Australië een ware opkomst gekend heeft in recente jaren zien we dit pas recentelijker bij ons zijn weg naar het grote publiek vinden. Zo zijn wij zelf ook gebeten door dit beestje, en willen we onze passie met jullie delen!.

Mijn eerste keer overlanden. Hoe begin ik hieraan?

Je hoeft helemaal geen stress te hebben. We helpen je verder met de nodige tips. Hier vind je alvast meer info. Genieten is de boodschap!

Op veel plaatsen mag je officieel niet zomaar wildkamperen. Maar als je niet je ganse 'hebben en houwen' uithaalt, wordt er vaak geen probleem gemaakt. Zoek daarbij wel een rustig plaatsje waar je niemand kan storen en laat zeker geen afval achter. De app Park4night helpt je ook om een plaatsje in de buurt te vinden.

Wij vragen ook soms aan een landbouwer of we op hun weiland mogen slapen voor 1 nacht en dit is nog nooit een probleem geweest.

In Noorwegen, Zweden, Finland en Schotland en bepaalde delen van Oostenrijk, Zwitserland, Polen,... kan je wel wildkamperen. 
Bekijk zeker ook eens de website CAMPSPACE. Daar kan je op kleinschalige campings of op mensen hun weiland overnachten mits een vergoeding. 

Over onze daktenten

Om een daktent te huren voor op je eigen wagen dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

De minimum huurperiode is 3 nachten.
Bekijk onze beschikbaarheids kalender voor de mogelijkheden. Op zondag en dinsdag zijn wij gesloten.

Als je geen dakdragers huurt of koopt bij Overland Adventures, vragen wij de dakdragers reeds zelf te monteren (minimaal ongeveer 80cm uit elkaar). Daarna plaatsen wij de daktent op de wagen en bekijken we samen het openen en dichtklappen van de daktent.

Wij werken hoofdzakelijk met hard cover tenten die het openzetten van de daktent zeer snel en makkelijk laten verlopen. Afhankelijk van het type en merk zijn er enkele verschillen.

De klaptent, vb Ikamper Skycamp, maak je open met de sleutel en geef je een klein duwtje omhoog. Daarna gebruik je de trap als hefboom. Plaats de trap op de grond en "verklein" de trap tot de tent vlak staat.

Bij de driehoekige hardtop tenten, vb James Baroud Discovery of Thule Basin Wedge, geef je een klein duwtje aan de kant waar je de tent openmaakt en de gasveren doen hun werk. Enkel nog de trap aan één van de zijkanten plaatsen en klaar! 

Bij tenten die parallel opengaan, vb James Baroud Evasion of Thule Basin moet je enkel de 4 clips losmaken en de bak openduwen. De gasveren doen hun werk. Eenmaal in de tent, klik je de gasveren vast in hun plaats.

Softcover tenten, zoals vb Thule Kukenam 3, rits je de hoes open. Daarna gebruik je de trap als hefboom. Plaats de trap op de grond en "verklein" de trap tot de tent vlak staat.

Meer info vind je ook op de pagina's per tent in de webshop.

Gezien wij hardcover daktenten aanbieden gaat dit ZEER snel. De Ikamper tent gaat in amper 1 minuut open. James Baroud en Thule hardcover daktenten zijn in enkele seconden geopend. Thule softcovers nemen ongeveer 3-4 minuten in beslag.

Elke wagen of busje met hard dak kan uitgerust worden met een daktent zolang er dakdragers op kunnen worden gemonteerd volgens de fabrikant en de voorgeschreven maximale belasting gerespecteerd wordt. Indien u twijfelt of dakdragers op die van u kunnen, contacteer ons dan zeker, en dan bekijken we het samen met u.

De maximum belading waarvan sprake in de handleiding is wanneer de auto rijdt (de zogenaamde dynamische belasting). Wanneer je auto stil staat kan het dak gerust een veelvoud hiervan aan.

Al onze daktenten staan toe de gangbare europese snelweg snelheden te rijden (tot 130 km/u)

Onze daktenten zijn voorzien van zeer comfortabele matrassen. Voor wie dit wenst, kan je altijd een zelfopblaasbare topper opleggen, die je wegneemt bij het dichtklappen van de Ikampertent. Bij hardcovertenten van James Baroud en Thule kunnen die blijven liggen.

Dit kan zeker. Wanneer je een daktent minimum een week huurt, bieden we bovendien een korting op de verhuurprijs aan bij de aankoop van een daktent binnen de 30 dagen. Het investeren in een daktent is altijd een goed idee. Niets houd je nog tegen om op avontuur te vertrekken!
Daarbovenop houden daktenten uitstekend hun waarde. Dus als je situatie verandert en je toe bent aan een ander model, dan zal je huidige snel een nieuwe eigenaar vinden. Er is namelijk nagenoeg geen aanbod tweedehands.

Dat kan zeker. Enkel de "voetstukjes" die zeer autospecifiek zijn moeten aangekocht worden. (richtprijs: € 56,00)

We laten in onze verhuur geen huisdieren toe, omwille van de allergieën van sommige mensen.

Daktenten en alle mogelijke accessoires zijn niet verzekerd via Overland Adventures, maar vallen onder de eigen verzekering (u kunt via uw familiale verzekering een uitbreiding nemen « verzekering voor gehuurde goederen »).

Als je vlak staat bij het kamperen, heb je deze in principe niet nodig. Sta je echter een beetje schuin, dan kan je dat vanaf drie graden wel goed voelen in de tent. In die gevallen raden we aan levelers te gebruiken. Zo zet je je wagen en bijgevolg ook je daktent netjes waterpas.